8 Ekim 2007 Pazartesi

Çiftçi eşlerinin garip tepkisi Ve Üretime tepki..

AFP - PARTHENAY - Batı Fransa'dan 12 çiftçi ve çiftçilerin altısının eşleri bir yardım derneğine destek olmak için çıplak poz verdi. Çiftçiler ve eşleri gösteride bir de mesaj verdi: "Görgüsüz taşralı ahmak sürüsü olarak algılanmaktan artık bıkıp usandık!" 35 yaşındaki sığır yetiştiricisi Patrice Boignot "Bir çiftçinin eşi olmanız, illa ki çiftçi olduğunuzu göstermez. Buradaki altı çiftçi eşinin arasında veteriner, hemşire hatta güzellik uzmanı bile var" diyerek varolan yanlış imajı düzeltmeye çalıştı. Gösterinin ana amacıysa çiftçilerin eşleri hakkında toplumda süregiden önyargıları kırmaktı.
Haberin geldiği yer Fransa demek ki avrupa ülkelerinde de çiftçilere karşı önyargı mevcut.Üretimin bu kadar kutsal ruhu okşayan ve zevkli olması aslında tüm öryargıları aşsada eşlerde bir sıkıntıya sebep olmuş.Kültürel düzeyle çiftçilik arasında hissedilen tezatlığın bir avrupa ülkesinde yaşanması beni biraz şaşırttı.Oysaki onlar çok gelişmiş biz az gelişmiş ülkeydik :D
Ulu önderimizin çiftçiye bakışı ve saygısı bize;pekçok avrupa ülkesinden daha gelişmiş bir ülke bir Cumhuriyet bıraktığını açıkça onaylatıyor, gözler önüne seriyor!!!
Günümüz Türkiyesinde de aynı tepki suni yaşatılmak istense de bunun başarılamadığı kanısındayım.Ziraat ülkemizde yakın zamana kadar istenmeyen sevilmeyen rağbet görmeyen bir sektör gibi gösterilmeye çalışıldı.Ziraat fakültelerine destekler azaldı,bilimsel çalışmalar yavaşladı.Yerli çeşitler kaderlerine bırakıldı..Neden?Çünkü Üreten bir toplum özgür ve güçlüdür..Kimseye muhtaç değildir.
Türklerin ana özellikleriyle aynı..Özgür ve güçlü,zamanla global törpülerle aşındırılmak istensede biz aynıyız hala..
Bizi biz yapan yanımız tarım ülkesi olmamızdan geçiyor.Her nekadar 1. sınıf tarım arazilerimizin bir kısmında bazı global firma fabrikaları bulunuyorsa,sanayi,taş ocakları tarafından alınsa da üretim yapılmaya devam edilecek.Üretime tepki hayata tepki demek olur!!